Metoda Lamaze a fost creata de Fernard Lamaze, un medic francez, inca din anul 1959. In ultimul timp, exercitiile Lamaze sunt din ce in ce mai mediatizate, iar viitoarele mamici apeleaza din ce in ce mai multe la astfel de cursuri. Metoda Lamaze promite o nastere mai usoara, fara complicatii si fara dureri atat de mari. Sarcina aduce cu sine o serie de griji si temeri. Iar teama creste pentru viitoarea mama atunci cand vine vorba de nastere. Durerile travaliului si posibilitatea aparitiei unor complicatii sunt un argument pentru femeile insarcinate sa apeleze la diverse metode auxiliare care sa le promita o aducere pe lume a copilului lipsita de probleme.
Cursurile Lamaze nu se adreseaza nu numai mamei, ci si viitorului tatic. Acesta din urma invata cum isi poate ajuta sotia sa nasca, punandu-se practic accent pe importanta partenerului in momentul sosirii pe lume a copilului. In principal, Lamaze mai e cunoscuta ca metoda care asigura controlul durerii prin intermediul unor serii de exercitii de respiratie ritmica. La acestea se adauga si exercitii fizice usoare, care pregateste organismul femeii mai mult pentru nasterea naturala. Mai mult, parintii care se inscriu la cursuri Lamaze beneficiaza si de informatii si sfaturi privitoare la un mod de viata sanatos in timpul sarcinii, relaxare si incredere necesare unei nasteri fara probleme, diferite proceduri medicale care pot interveni in momentul nasterii, cum ar fi cezariana, anestezia, inductia, epiziotomia, precum si recomandari pentru viata de dupa nasterea copilului.
Femeile care urmeaza cursuri Lamaze reusesc sa capete mai multa incredere in propriile forte, pregatindu-se atat fizic, cat si psihic pentru momentul nasterii. Se evita astfel un moment de panica sau o deficienta de respiratie, care poate afecta atat mama, cat si fatul. In momentul in care respiratia este scurta si neritmica, cantitatea de oxigen care intra in organism este insuficienta, lucru care duce la o tulburare a contractiilor, la stareade panica si la dureri mai mari, iar fatul poate intra in bradicardie (scaderea ritmului cardiac si automat a pulsului) .Cursurile Lamaze se desfasoara timp de 6 sedinte, de cate 2 ore. Cursul Lamaze se poate face in perioada ultimelor trei luni de sarcina. In primele luni se pot face cursuri de fitness prenatal, care ajuta gravida sa aiba activitate fizica chiar si in perioada sarcinii, insa sub supravegherea specialistilor.
sâmbătă, 17 ianuarie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu